Sword and Sorcery

Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#4226 2020-06-02 13:39:53

Dugel
Moderator
Liczba postów: 1,615
Windows 8.1Firefox 76.0

Odp: Kampania

Grzechu, chociaż mam szybszy czas odpowiedzi, będąc w pracy realnej a nie zdalnej (dziwne, nie?) to nie chciałbym tylko z tego powodu za dużo sam decydować ;-]

Tak więc... Briborn? Nocujemy czy zapierdzielamy po nocy? Albo ustal warty, albo zabierajmy pozostawione wcześniej graty i zapierdalajmy.

#4227 2020-06-02 13:42:49

amholen
Moderator
Liczba postów: 1,035
Windows XPFirefox 60.0

Ja bym stąd odszedł przynajmniej ze 2 godziny  marszu. Nie do egipskich ciemności, ale trochę jednak bym się stąd oddalił. Do marszu w nocy, to raczej mamy za mało światła i łatwo nam będzie gdzieś się uszkodzić - tak ja to widzę.

#4228 2020-06-02 14:00:49

Dugel
Moderator
Windows 8.1Firefox 76.0

Wybornie Bribornie! Ruszajmy!

I za te dwie godziny pochowajmy jakoś Dure. Z pomysłowością Anaksymandera myślę, że to jakoś ogarniemy. No chyba, że ogół demokratycznie zdecyduje, że próbujemy go wskrzeszać.

Przodem niech Wiewiór leci, ma zmysł do wpadania w pułapki.

A tak swoją drogą, jak już koń z nami łazi, to powinna być na wyposażeniu łopata - trzeba to nadrobić w mieście :-/

#4229 2020-06-02 15:43:56

erachlin
Administrator
Liczba postów: 2,141
WindowsFirefox 76.0

No zgadzam się, że brak wam podstawowych narzędzi. Łopaty, kilofy jakieś worki, więcej liny, piły itd.
Ciężko kopać doły sztyletami i rękami, nawet głupiego topora czy maczety na krzaki/drewno nie macie.

Nie mówiąc już, że brakuje wam zwierząt pociągowych.
Macie ciężkiego chłopa do niesienia i 30 kilową skrzynię, tak średnio poręczną.

Tu niby na miejscu byłoby go łatwiej pochować, jest sporo kamieni, a nawet całe płyty (choćby ta z bocznego zejścia na lvl1 podziemi), tylko te ghule w pobliżu...

Wiadomość dodana po 10 min 46 s:
Ok, ruszacie jak rozumiem m/w drogą powrotną. Wiewiór prowadzi, jeszcze sobie jakoś tam dodatkowo teren nekropolii przepatrzył.
Odchodzicie i wyczerpani rozbijacie się na obozowisko. Nie ma mowy o kopaniu w dniu dzisiejszym. Ustalcie warty i podział obowiązków.

Referee

#4230 2020-06-02 18:00:03

amholen
Moderator
Windows XPFirefox 60.0

Warty mogą być
Zjawa + Zorin,
Marley + mężny Anaksymander,
Wiewiór + PraBatar
Briborn+ Dambert

#4231 2020-06-02 22:00:41

erachlin
Administrator
WindowsFirefox 76.0

Co do Anksymandera to jest w tym uczciwy, jego strategią na walkę jest zmycie się.
Poza tym to wnosi dużo pozytywów do oddziału. Jest inżynierem i chętnie tą wiedzą się dzieli i w praktyce wykorzystuje - ku chwale Alary.
Umie leczyć (btw ten mocny scroll na Brioborna będzie was kosztował ) i na piechotę może zamęczyć konia.
Poza tym pomimo irytującego mentorskiego tonu ma pozytywny "miękki" wpływ na morale, swoimi opowieściami rozładowuje napięcie w zespole. O dziwo pomimo sporej gadatliwości, swoje modły, nawet jeśli odprawia, to gdzieś po cichu i na boku.
Generalnie pożyteczny koleś, choć nie tani.

Aha - Zorin wspominał o scrollu protection from evil. Tu by raczej nie zadział. Zdaniem Anaksymandera to raczej bezmyślny stwór, pozbawiony z definicji moralności i nie służący żadnym mrocznym potęgom. Sądząc po strukturze, zachowaniu i sposobie walki mogło to być jedno ze stworzeń protoplazmatycznych, pierwotniaków zwanych czasem przez uczonych galaretami czy nawet puddingami. Niestety tu jego wiedza nie jest już szeroka.

Wiadomość dodana po 07 min 07 s:
Noc mija spokojnie, odpoczynek was wzmacnia (+1hp). Oczywiście Anaksymander może też dokonać podleczenia (lub ew. zrobić to po dniu marszu, aby zachować możliwość czarowania na ew. spotkania).

Stan Zorin - 8
Briborn - 6

Jakie dalsze decyzje? Gdzie idziecie, jaki plan marszu?

Referee

#4232 2020-06-02 23:24:04

amholen
Moderator
Windows XPFirefox 60.0

Ja bym chyba pochował Dure (nie tyle ze skąpstwa co z zaistniałej sytuacji - jesteśmy kilka dni od miasta jak przyjdzie nam go ciągnąć to nam się zejdzie ze 2 dni dłużej - w jakim stanie będzie po dotarciu wolałbym sobie nie wyobrażać), pooglądał fanty i ruszył dalej. Jeśli mamy możliwość rozłożyłbym także kasę jakoś po jukach, workach itp, bo ta skrzynia będzie się mocno rzucać w oczy w przypadku spotkania i chyba konno za specjalnie nie jeździ. Ja bym drałował podobnie jak tu przyszliśmy. Na wszelki wypadek ominąłbym posterunek przy kopalni, chociaż z drugiej strony może wysłać ze 2 osoby w tym Zorina, żeby poznać najnowsze wieści.
Co do ekipy, to oczywiście mogą liczyć na sowite premie oczywiście po bezpiecznym powrocie do domu. I pytanie czy pisali by się na kolejne liczniejsze zwiedzanie?

#4233 2020-06-03 08:13:48

Dugel
Moderator
Windows 8.1Firefox 76.0

Ok, w związku z problemami technicznymi jestem za pochowaniem Dure. Dokładam całych wątłych sił, żeby to zrobić jak najlepiej.

Ze skrzynią masz rację - dodatkowo ludzie Lorda jak ją zobaczą, to zaraz wyskoczą, że się dziesięcina należy albo coś w ten deseń. Sypmy to w co się da i przy okazji z grubsza policzmy. Sama skrzynia musi swoje ważyć to też lepiej jej nie wozić.

Anaksymander ma same zalety (walkę można mu odpuścić), tylko jest trochę drogi jak na nasze usługi, a nie co dzień pewnie osobiście będzie znajdował skrzynie ze złotem [dblpt]D

Anaksymandrze-- to jak wytłumaczysz działanie tego zwoju? Może obronić przed ciosami mrocznych istot czy także np. czarów zabezpieczających? Jak długo działają takie zwoje?

Posterunek przy kopalni to chyba jest nieomijalny, jeśli mniej więcej tą samą drogą wracamy.

Plan marszu? Kupą (i tak nas mało), Wiewiór lekko przodem jako zwiadowca, może być z PraBatarem jeśli ten łaskawie się zgodzi.

#4234 2020-06-03 09:08:03

erachlin
Administrator
WindowsFirefox 76.0

No podatek może być, to fakt [dblpt])

Pochówek - przyjąłem. Oczywiście do prac włączają się wszyscy. Anaksymander odprawia odpowiednie pochówkowe rytuały i poświęci jedne czar dla pobłogosławienia groby w nadziei, że ten nie zostanie splądrowany przez złe siły. Zjawa mówi, że nie godzi się chować wojownika bez broni i za zgodą Sójki dokłada saks.
- Dobry był z niego chłop - mruczy Marlej - znał się na ziołach i jak nikt potrafił przypieprzyć.
- Teraz biega u boku Wielkiego Ducha - dodaje po swojemu Pra Batar.

Wiadomość dodana po 09 min 28 s:
Anaksymander ogląda zwój i mówi, że to robota maga a nie kapłana. Oznacza to, że czar nie będzie działał nie dłużej niż 1h.

Złe istoty/istoty chaosu będę mieć zmniejszoną szanse ataku, a osoba chronionaplusy do rzutów obronnych.
Istoty typu enchanted (nie do końca kumasz o co chodzi Anaksymanderowi [dblpt]) takie jak np. niematerialni nieumarli w ogóle nie będą w stanie dotknąć chronionego. - tu tkwi gł. power tego czaru.

Ten konkretny czar, z tego zwoju może rzucić każdy kto potrafi czytać .

Wiadomość dodana po 16 min 40 s:
Panowie w skrzyni jest 20 kg złotych monet (każde 100 sztuk waży kg, czyli jest tam około 2000 SZ).

Chciałbym tylko zauważyć, że nie macie odpowiedniego ekwipunku, aby to dobrze podzielić - tzn. oczywiście pewnie rozdając juki z konia, klecąc worki z koca czy kaptura możecie to poupychać. Chciałbym jednak aby było absolutnie jasne, że w razie konieczności biegu czy walki to wszystko bardzo utrudnia sprawę i zwyczajnie może się posypać.  A koleś brzęczący 300 SZ upchanych po gaciach zwraca uwagę bardziej niż skrzynia, która sama w sobie nie krzyczy przecież że jest pełna złota. I tak, da się ją przytroczyć liną do konia, wagowo to przecież dla tego zwierzaka nic - oczywiście o jeździe wtedy na nim nie ma mowy.

BTW kamieni szlachetnych jest 14 sztuk i niektóre robią oszałamiające wrażenie - niestety nie ma z wami ani Lucka ani Mnulith byłego jubilera, aby wam podać nazwy [dblpt])

Wiadomość dodana po 44 min 39 s:
Zapraszam do mapki [dblpt])
Posterunek można swobodnie ominąć, bo on stoi na jedynym dogodnym zejściu do DZ (pole 14.22), a wy przecież wracacie ze stepu.
Czekają was trzy dni marszy więc ruszacie ciepłym lipcowym porankiem.

Ruszacie drogą powrotną i po kilku godzinach marszu Wiewiór z Pra- Batarem każą się zatrzymać, twierdząc że przed wami jest  jakaś zasadzka. 
Zasadzkowiczami okazują się hobki z Radeuszem - patrol który zwleka z powrotem czając się na Bugbeary.  Radeusz oferuje podleczenie widząc wasz podły stan (Zorin do 11, Zjawa). Zerka na skrzynie, ale pyta tylko o Dure - informacja o jego śmierci autentycznie go zasmuca.

Hoby z zasadzki twierdzą z uznaniem, że Wiewiór jest dobry (jak pamiętacie zupełnie ignorują Pra Batara).

Możecie coś tam sobie poustalać, a potem ruszacie bo do nocy dużo czasu.

Przed wieczorem natrafiacie jeszcze na ukryte w trawach dawne resztki jakiegoś gospodarstwa - nie więcej niż kamienna podmurówka pośród zieleni i trudno rozpoznawalne resztki zbutwiałego drewna. NIc to więcej nie ma. W zasadzie można tu się rozbić na noc, a przed spoczynkiem Anaksymander wyleczy jeszcze Briborna - całkowicie.

Noc mija spokojnie, gdzieś na 18.23.

Rano Wiewiór proponuje 18.22 - 17.22 - 16.22

Referee

#4235 2020-06-03 09:55:31

Dugel
Moderator
Windows 8.1Firefox 76.0

Żegnaj przyjacielu, chciałem napisać, ale widać tu wyraźną granicę gracz vs NPC, ciekawe, czy byśmy się zdecydowali wskrzeszać Marleja...

Anaksymandrze... mówiąc po ludzku - jak to odczytam to jakieś złe duchy mnie nie ruszą a np. z ghulami będzie łatwiej się lać?

Dobra, jeśli skrzynia pobrzękuje - dopełniamy ją jakimiś szmatami (koc? ciuch od Dure?) i porządnie przytraczamy do kobyłki.

Kamienie? Jakie kamienie? Żartowałem [dblpt]D

Bez Lucka i Mnulith podróż w dzicz to już nie to samo [dblpt](

Może Radeusz by zechciał podróżując z nami ulżyć duszom nieumarłych?

Jak dla mnie Wiewiór zacnie proponuje i... omińmy ten posterunek z północnego wschodu...

#4236 2020-06-03 10:07:51

erachlin
Administrator
WindowsFirefox 76.0

Przy porannym przygotowaniu Dambert grzebie jeszcze w ziemi tego gospodarstwa i o dziwo.... znajduje miejsce dawnego paleniska, a pod nim mała skrytkę, gdzie w zawoju rozpadających się szmat znajduje duży stos złotych monet (!). Jest ich 480 sztuk.

Zdecydujecie o podziale a ja już tylko napiszę, dzień marszu mija spokojnie choć męcząco, z powodu upału.

Wiadomość dodana po 01 min 03 s:
W zasadzie maszerujecie raczej z dużą przerwą w środku dnia na przetrwanie gdzieś w krzakach największego upału.

Wiadomość dodana po 02 min 28 s:
Został ostatni etap marszu do Braeth - omijacie posterunek? (jeśli chcecie szybciej dotrzeć do miasta to wizyta w posterunku nie ma sensu).

Referee

#4237 2020-06-03 10:13:51

Dugel
Moderator
Windows 8.1Firefox 76.0

No Dambert, dobra robota.  Omijamy. Briborn chciał mnie oddelegować na pogawędki, ale nie mam ochoty. Równie dobrze opuszczając miasto możemy sobie pogadać.

Dzielić to się chyba będziemy w mieście, jak bezpiecznie dotrzemy i kamienie wycenimy.

#4238 2020-06-03 10:22:51

amholen
Moderator
Windows XPFirefox 60.0

ok do miasta zatem

#4239 2020-06-03 10:48:15

erachlin
Administrator
WindowsFirefox 76.0

Amholen mam nadzieję czyta wszystkie posty po kolei [dblpt])

OK. Bez większych perypetia udaje wam się dotrzeć do miasta.
Po drodze minęliście tylko srogiego zbrojnego na potężnym rumaku, ale ograniczył się tylko do zmierzenia was wzrokiem i i zignorował próby zagadania.

Dom stoi, Lucek jest i robi gały do kamieni.
Zdobyty skarb:
1. 2480 SZ
2. Kamienie
- 2x aleksandryt 500 SZ każdy
- 2x czarna perła 500 Sz każdy
- szafir 1000 SZ
- szafir 1000 SZ
- cytrynian 50 SZ
- chryzopaz 50 SZ
- szmaragd 1000 SZ
- malachit 10 Sz
- 2 x perydot 50SZ
- sardonix 50 SZ
- białą perła 100 Sz

Razem 5360 za kamienie

SUMA 7840

W pierwszej kolejności oproszę podział - podam PD
Pensje wypłaci Marlej ze wspólnych, ale zdecydujcie o ew. premiach dla ludzi (przypominam Pra Batar nie chce kasy).

Potem co robicie, wszelkie plany itd - to już na spokojnie. Ode mnie poza PD na dziś będzie koniec.

Przypomnijcie sobie za co jest PD - zapraszam do zasad/opisu świata itd.

Wiadomość dodana po 05 min 26 s:
Aha 300 SZ jest dla Anomandera za zwój!
Cena nie jest raczej naciągana [dblpt])

Wiadomość dodana po 12 min 07 s:
Aha Zorin - w walce z ghulem ma on zmniejszone szanse trafienie ciebie, a ty masz plusy do odpierania jego paraliżu. Zjawa i Duch natomiast nie dotkną cie w ogóle (nie ma ataku!)

Referee

#4240 2020-06-03 11:31:31

Dugel
Moderator
Windows 8.1Firefox 76.0

No nieźle z tymi kamieniami, warto jednak czasem w szmatach pogrzebać [dblpt]D
Było jeszcze 10sz "rozsypanych", zatem 7850sz- 300sz scroll = 7550sz

Podział miał być:
Briborn, Zorin, Marley: 4/5 łupów
Dure: 10sz/tydzień
Wiewiór: free
Zjawa, Dambert: po 10sz/tydzień i 1/5 łupów
Anaksymander: 30sz/tydzień

Powiedzmy, że tydzień byliśmy:
Briborn, Zorin, Marley: 6040sz z łupów (-20sz -30sz)= 5990sz
Zjawa, Dambert: 1510zl z łupów, plus 20sz
Anaksymander: 30sz

No i teraz premie: 10% znaleźnego dla Anaksymandera za skrzynię? (200zł) i 10% znaleźnego dla Damberta za skrzyneczkę? (48sz)? Dajmy ze 100sz Wiewiórowi, ok?

Briborn : 1881sz
Zorin    : 1880sz
Marlej   : 1881sz
Zjawa   :   765sz
Dambert :  813sz
Anaksymander : 230sz (+300sz za scroll)
Wiewiór: 100sz

Pasi?

Wiadomość dodana po 04 min 09 s:
A poza tym na początek:
- chciałbym wiedzieć, czy udało się coś sprzedać z moich gratów (patrz: ekwipunek)
- chciałbym wiedzieć, czy udało się znaleźć kolczugę (patrz: ekwipunek)
- coś wiemy o rodzinie Dure? jeśli miał kogoś w Breath chcę powiadomić o jego śmierci, miejscu pochówku i daję ze swojej kasy 100sz rodzinie
- kasę chcę wymienić na kwity bankowe, tak jak to wcześniej robiłem
- chcę doprowadzić miecz i ubrania do stanu idealnego włączając zakup nowej kolczugi, chyba, że... patrz wyżej...

#4241 2020-06-03 12:39:51

erachlin
Administrator
WindowsFirefox 76.0

Wszystko ok poza pensją podstawową - ona idzie ze wspólnej puli od Marleja (po płatnościach jest tam 177 SZ).

Referee

#4242 2020-06-03 12:47:12

Dugel
Moderator
Windows 8.1Firefox 76.0

Kurcze, znowu trzeba rachować... zaraz... [dblpt]D

Wiadomość dodana po 13 min 27 s:
Do podziału 7850sz - 300sz za scroll, czyli 7550sz.

Wiewiór -100sz
10% premii znaleźnego od 2000sz dla Anaksa: -200sz
10% premii znaleźnego od 480sz dla Damberta: -48sz

Zostaje: 7202sz

Briborn: 1920sz
Zorin: 1920sz
Marlej: 1920sz
Zjawa:720sz
Dambert: 768sz
Anaks: 200sz + 300sz = 500sz
Wiewiór: 102sz (2 zostało)

#4243 2020-06-03 16:23:58

amholen
Moderator
Windows XPFirefox 60.0

Dla mnie luzik, ale musimy popracować nad warunkami zatrudnienia, bo Zjawa i Dambert mogą pewnie nie pracować do końca życia ;P (nie żeby nie było, że nie zauważyłem, że nam Zjawa z glutem dupsko uratował)

Co ja chciałbym uczynić z wolnym czasem?

- dowiedzieć się jak się mają sprawy DZ u Lucka/Mnulith i ewentualnie od jakiś kaprali itp. stacjonujących w mieście,
- co do zakupów (bo kasa zaczyna niebezpiecznie rosnąć) to interesują mnie następujące duperele
- jakaś fajna zbroja,
- ciekawszy długi łuk,
- potki leczenia różnej maści,
- 3 latarnie, 10 litrów oliwy do latarni,
- jakieś ciekawsze juki na konia umożliwiające przenoszenie większej ilości sprzętu - w tym część musi być dobrze zabezpieczona do przewożenia butli, (może Anaksymander coś wykombinuje),
- jakiś promocyjny pakiet pochodni długo-świecących - idealnie takich po 150h ;p
- jakiegoś muła pociągowego, ewentualnie 2 szkapę taką jak mam,

Jak nic nie będzie u nas można się zastanowić nad wycieczką do Motte.

Pytam Anaksymandera w co warto zainwestować przed taką wyprawą i czy się pisze na drugą część.
Przedpołudniem możemy potrenować czy to strzelanie z Zorinem, czy to jazdę konną, a popołudniami dekuje się w karczmie poszukując dyskretnie ciekawych ludzi chcących zarobić i wyprawić się z nami, ale na początek dyskretnie się przyglądam i badam środowisko zanim zacznę rekrutować.

#4244 2020-06-03 16:55:49

erachlin
Administrator
WindowsFirefox 76.0

Tak jak wskazałem ja tylko z PD. Inne kwestie w piątek, a wy sobie na spokojnie pomyślcie co i jak działacie. Jeszcze tylko pytanie ile chcecie zostać w mieście. Zwracam uwagę, że te szkolenia się jeśli nie są planowane w tygodniach, to pojedyncze dni raczej nic wam nie dadzą [dblpt])
Tydzień szkolenia daje też dorobne PD (= cecha gł, dla was SF albo INT).

ZORIN - 7195
BRIBORN - 6614

Poziom 4 przy 8.000 PD

Zorin dostał sporo za Black Pudding (tak, dokładnie tak się nazywa [dblpt]), w którego pokonaniu Briborn nie miał niestety żadnego udziału.
Bestia byłą warta 2000 PD!

Wiadomość dodana po 03 min 26 s:
Aha i w czasie oczekiwania na mnie:

1. Zróbcie aktualizację waszej kasy.
2. Zróbcie zakupy drobne - czyli wszystko co jest w normalnym cenniku jaki wam kiedyś wysyłałem i sobie za to odpiszcie.

Referee

#4245 2020-06-03 17:04:45

amholen
Moderator
Windows XPFirefox 60.0

erachlin napisał/a:

ZORIN - 7195
BRIBORN - 6614

Poziom 4 przy 8.000 PD

Zorin dostał sporo za Black Pudding (tak, dokładnie tak się nazywa [dblpt]), w którego pokonaniu Briborn nie miał niestety żadnego udziału.
Bestia byłą warta 2000 PD!

Cinecki luzik, bo zabrzmiałeś jakbyś się tłumaczył [dblpt]P

erachlin napisał/a:

Amholen mam nadzieję czyta wszystkie posty po kolei [dblpt])

Tak czytam, czytam, chociaż czasami nie wygląda to na czytanie ze zrozumieniem. Sorry za zdawkowe odpowiedzi czasem, ale jak mam akurat lekcję na żywca i właśnie coś tłumaczę, to po pierwsze często mam ręce zajętę rysikiem, a po drugie raz już mi się zdarzyło, że tłumacząc coś uczniom zacząłem czytać na głos to co piszę [dblpt]P. Przy niektórych moich wpisach wolałbym jednak tego unikać.

#4246 2020-06-03 20:33:36

erachlin
Administrator
WindowsFirefox 76.0

Ha ha  [dblpt]applause[dblpt]

W ramach prezentu świetne losowanie sklepu.

1.    10 x Bolt +2 (300 gp)
2.    14 x Arrow +1 (120 gp)
3.    8 x Arrow +2 (300 gp)
4.    Bow +1 (3500 gp)
5.    Broadsword of Life Stealing (25000 gp)
6.    Dagger +1 (+2 vs small creatures) (750 gp)
7.    Plate Mail +1 (Briborn size!) (5000 gp)
8.    Ring Mail +1 (human size) (2500 gp)
9.    Chain Mail +1 (human size) (3000 gp)

Fart wam dopisał i w losowaniu sprzętu w sklepach i w losowaniu rozmiaru płytki (szansa 1 na 6).
Podejrzewam, że Briborn będzie miał zagwozdkę [dblpt])

Referee

#4247 2020-06-03 23:24:00

amholen
Moderator
Windows XPFirefox 60.0

No to żeś zalosował jak nie było to nie było, a jak poturlałeś to jestem chętny na sprzęt za 34k [dblpt]) - chyba muszę Lorda skroić - innego wyjścia nie widzę

#4248 2020-06-04 08:22:26

Dugel
Moderator
Windows 8.1Firefox 76.0

Konsolidując wypowiedzi, żebyś nie musiał szukać:
1) chciałbym wiedzieć, czy udało się Luckowi coś sprzedać z moich gatów (patrz: ekwipunek)
2) chciałbym wiedzieć, czy udało się znaleźć kolczugę+1  - w sklepie Nerumara dałem zaliczkę 100sz, ale cena miała być w przedziale 1000-1300sz a nie 3k ;-)
3) coś wiemy o rodzinie Dure? jeśli miał kogoś w Breath chcę powiadomić o jego śmierci, miejscu pochówku i daję ze swojej kasy 100sz rodzinie
4) kasę wymieniam na kwity bankowe, tak jak to wcześniej robiłem
5) chcę doprowadzić miecz i ubrania do stanu idealnego
6) kupuję konia wierzchowego i juki - Bribornie, już nie musisz, Ty już masz konia, 15m liny jedwabnej z kotwiczką, łom, łopatę, 18 pochodni, 2 worki ) ---> -78sz
7) jeżeli punkt 2 nie wypalił to kupuję Chain Mail +1 (human size) (3000 gp)

Jak skończę w/w działalność i Briborn swoją to przejdziemy do montowania ekipy na dalszy wypad, oczywiście trzymamy kontakt z obecnymi członkami drużyny.

W chuj fajny ten miecz za 25k, może jakiś kredycik na hipotekę? ;D

Jakby ostatecznie nie było chętnego a Marley pożyczy parę stówek, to bym sztylet też przygarnął, ale pierwszeństwo ma Briborn jakby co. Mogę też wymienić szablę na ten sztylet, a może się sprzedała? (patrz punkt 1)

#4249 2020-06-05 12:04:31

erachlin
Administrator
WindowsFirefox 76.0

1) Jest oferta na szable, ale za 300 SZ. Kusze chyba warto zostawić zdaniem Lucka. To zawsze dodatkowa broń w domu.
2) No niestety, ceny sprzętu szaleją ostatnio [dblpt][slash]
3) Wiecie, a owszem, nawet u nich chyba byliście kiedyś w drodze do Przyrowa, bo mieszkają w Keroth - w tej wiosce, gdzie wielu chętnych do przygód ludzi [dblpt]) Krótka wyprawa. Rodzina smutna, ale wieść znosi dobrze, zwłaszcza w obliczu wypłaty ubezpieczenia. Musisz tylko poświecić kilka h na opowieści o przygodach, po których zresztą jakiś dalszy kuzyn Dure, niejaki Wulfa, pyta o możliwość zatrudnienia.
4) Ok
5) Miecz nieodwołalnie stracił swój wygląd, ale chyba właściwości nie. Ubranie do wymiany. Odpisz sobie ile chcesz SZ w zakresie 2+, w zależności jak chcesz dobrze wyglądać.
6) ok. wpisz jeśli już nie wpisałeś. Za konia w mieście jest też oczywiście "pakingowe" (opłaty za przechowywanie + żywienie i opieka). Bedzie to rozliczał Marlej. Koni pod domem nie przechowacie niestety, tutaj tylko jakiś chwilowy postój.
7) Marlej chętnie weźmie strzały +1 za 120 SZ i nową płytówkę (niemagiczną). Na konia chyba też się skusi [dblpt])

Niech Briborn poda swoją aktywność w punktach. Coś tam pisał o treningach, ale bym porosił o podsumowanie ala Zorin [dblpt])

Referee

#4250 2020-06-05 12:17:17

Dugel
Moderator
Windows 8.1Firefox 76.0

Ok, szabla sprzedana, kolczuga kupiona, ubranie 5sz. Ekwipunek uzupełniony.

Wulf: co potrafisz? Masz jakąś broń? Dure zarabiał 10sz/tydzień i był dobrym wojownikiem. Ile chcesz zarobić?

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
tof - forumzdrowie - ostrovirsk - mikronacja - rkhard