Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!
Nie jesteś zalogowany na forum.
Tu mi wygodnie - rzuca jasnowłosy - i nie znamy lorda Rella... co też oznacza, że nie mamy z nim zwady.
Referee
To może znacie naszych braci hobgoblinów? Oni was znają.
Jesteście otoczeniu przez moich ludzi. Naciskam na słowo "ludzi" - na szczęście dla was oddział "Łowcy Bladej Moszny" podąża za nami a nie przed nami. Jeśli oni pierwsi by was spotkali nie potrafiłbym ich powstrzymać przed wymierzeniem sprawiedliwości.
Także zejdźcie z tych koni. Proszę.
Rozgląda się, ale że jest od was jakieś 15 metrów, to chyba nie czuje się otoczony. Marszczy czoło, jakby nie rozumiał groźby lub uwżął, że jest nie na miejscu na tym etapie rozmowy.
- NIe mamy zwady z hobgoblinami - wygłasza w końcu jasnowłosy - robimy interesy z każdym. Z hobgoblinami i lordami też. Pan Abatt kazał spytać czy to wy pojmaliście Toffsa i Vigura? Bo jeśli tak to może dobijemy jakiegoś targu.
Referee
Patrzę pytająco na księgowego Briborna.
Ojciec sierżant śpi chyba
Referee
Kurcze rzeczywiście się zagapiłem (przegapiłem cały wczorajszy dialog)
Możemy porozmawiać, wyrżnąć zawsze się zdążymy. Zobaczmy co wasz wódz ma do powiedzenia.
Widzicie panowie, zawsze warto zapytać o zdanie rachmistrza. Prowadźcie.
Proponują trzech z was i ich trzech, gdzieś pośrodku obu grup, po czym nieśpiesznie wracają po szefa. Jasnowłosy, dobrze zbudowany i jakiś kolorowy koleś jadą potem w waszą stronę stając m/w pośrodku.
Referee
Zanim zdążyli obrócić, chciałbym omówić sprawę z Bribornem... no i jaki jest plan sierżancie?
Jak się sprawy mają jeśli chodzi o liczebność ich grupy? Widać wszystkich, czy jacyś przyczajeni? Można ich jakoś oszacować
Kurcze Zorin tak między nami mówiąc nie mam zupełnie wizji co z tymi ujkami zrobić. Cokolwiek byśmy nie przedsięwzięli to klops.
1. Jeśli zaczniemy z nimi negocjować i dostaniemy spory łup to ok, ale podejrzewam, że będą się chcieli wykpić groszami i wtedy to już całkowita lipa. Można powiedzieć, że kupczymy trochę honorem naszych przyjaciół (?) hobgoblinów. W sumie jeden z pomysłów, to aby zwrócić hobkom swoją dolę, ale kasa nie ma dla nich większego znaczenia. Jak będą grosze i się zgodzimy morale padnie na pysk.
2. Co do tych negocjacji myślałem, że podział sił będzie inny wtedy mielibyśmy w rękach mocniejszy atut, a tak dupa.
3. Atak poprawiłby morale (pod warunkiem zwycięstwa), ale zarazem moglibyśmy zebrać spory wpierdol, tym bardziej, że my to zbieranina, a oni na żółtodziobów nie wyglądają.
4. Z drugiej strony możemy ładnie zagadać, a pod osłoną nocy wrócić po hobgoblinki i spuścić im łomot, ale morale sprowadzi to do parteru.
Wszystkie powyższe rozterki poznaje tylko Zorin
Przy okazji pytam też prawnika o radę, co proponuje?
jak się nie zachowam będzie dupa, no nic ja bym to widział tak, że mają nam tu wyłożyć zadośćuczynienie dla hobgoblinów, których zamierzali nabyć, poza tym z czystym sumieniem mogą stąd spadać, bo gnole raczej się prędko nie pozbierają więc interes zamknięty na tych terenach.
Założenie jest takie, że chcemy pomścić więźniów hobgoblińskich, których ci tu obecni mieli kupić, od gnoli i pała w nas chęć zemsty
Kolesi jest widocznych, jak tak na spokojnie liczycie, sztuk 15. Ponieważ mają tam dwa wozy, teoretycznie mogą być na nich jacyś inni kolesie.
Prawnik uważa, że jeśli nie mają skutych na wozie niewolnych z Braeth lub hobków, którzy jak rozumie są teraz w porozumieniu z Miastem, albo ząden z nich nie jest poszukiwany w Braeth (zerknie na gęby jak będą bliżej) to formalnie nic do nich nie macie.
A o tym, że mają tu kogoś łowić to skąd wiedzieliście ?
Oczywiście ew. gwałtowne wydarzenia da się prawnie uzasadnić (poza tym skoro to obszar poza czyjąkolwiek jurysdykcją to czy na pewno tzreba?).
Tak, wyglądają raczej na dość doświadczonych zawodników.
Referee
My się nadajemy krowy paść a nie armiami dowodzić
Briborn - zwracanie kasy hobgoblinom to absurd.
No dobra, chłopaki, podwyższona gotowość tylko bez paniki. Idziemy Briborn? Weźmy ze sobą prawnika. Dure - przejmujesz dowodzenie moimi ludźmi.
Idziemy pogadać.
Witajcie, 8-my oddział kniei wschodniej Breath, Sierżant Briborn i kapral Zorin. Działamy na bezpośredni rozkaz Lorda Rell.
Powiem wprost, bo dzień jest zbyt piękny na przydługie pierdolenei -zdaje się, że mamy waszych dwóch ludzi i zdaje się, że może i niechcący, ale weszliście nam w drogę próbując handlu niewolnikami w tej okolicy. Tak się składa, że Ci niewolnicy to nasi sprzymierzeńcy - hobgoblini.
Jest nas 3x więcej (;-]) a mój Sokolnik może wezwać tu hobgoblinów, którzy szukają krwawej zemsty. Wiem, to nieludzkie, niecywilozowane takie, ale w końcu to nieludzie.
Przyznam, że nie bardzo widzę pokojowe rozstrzygnięcie tego impasu. Może kurwa macie jakiś pomysł?
(spodziewam się "mam, spierdalajcie", ale zobaczmy...)
W międzyczasie jak taki będzie pytanie do Prawnika na ucho- rozpoznajesz tego chuja?
Ich dowódca szczerzy się od ucha do ucha.
- A kto twierdzi, że próbujemy? - rozkłada niewinnie ręce - i pierwszy raz szłyszę o hobgoblinach w tej okolicy... nie mówiąc już o jakichś hobgoblińskich jeńcach - takowych nie mamy. Na pewno nas z kimś nie mylicie?
Wiadomość dodana po 42 s:
-Cieszę się też, że nie zabiliście moich ludzi. To dowodzi niewątpliwej rozwagi.
Wiadomość dodana po 24 min 44 s:
Prawnik nie widział tego jegomością.
Wiadomość dodana po 25 min 30 s:
BTW to ciekawa konstrukcja: powołujecie się na chęć mszczenia niedoszłych jeńców
Referee
Bo ja to mam strasznie dobre serce jak na mój pierwotny fach ;-]
Mylimy mówisz... może i tak. Co więc tu robicie?
Dobra, bo jakieś zatwardzenie, więc suche fakty:
- kolesie handlują niewolnikami;
- w sensie prawnym nie jest to tutaj zakazane (w Braeth nie ma niewolników, ale jego jurysdykcja tu nie sięga. W Motte się nimi handluje);
- nie mają teraz żadnych niewolników;
- ergo nie widać tu złamania prawa (dla purystów, jeśli kogokolwiek to obchodzi) - nawet jeśli ktoś wam powiedział, że oni coś tam zamierzają ;
- ponieważ zaczęliście od gadki i twierdzicie, że jesteście na służbie Braeth to ich szef przyjmuje, że nie zamierzacie działać jak bandyci, dlatego:
- pyta czemu schwytaliście jego ludzi i co chcecie za ich uwolnienie (oferuje jakąś tam opłatę, ale raczej nic wielkiego, bo przecież nie jesteśmy dzikusami aby się chwytać bez powodu i sprzedawać na lewo i prawo - najwyraźniej handel niewolnikami ma też jakieś swoje prawa
- wyławiając to i owo z waszych wypowiedzi orientuje się, że pewnie nie mają już tu czego tu szukać, chyba że...
- macie jakieś gnolle na sprzedaż
Ich szef przekornie jeszcze pyta, teoretyzując czy wolelibyście być więźniami gnolli czy, żeby on was wykupił w takiej sytuacji
(tu przed oczami stają wam być może sceny karmienia hien jeńcami).
Jak potrzebujecie jakiegoś pretekstu to sobie wybierzcie czy to wam wystarczy do ataku czy nie.
Referee
Nie czuję się decyzyjny w tej gromadce.
Ale ja to widzę tak: przepraszamy i spierdalamy.
Trochę oceniamy gości z perspektywy RP A.D. 2019. A w sumie w niczym nam nie zawinili.
Briborn?
Moje uwagi - rzeczywiście sensowne argumenty ataku upadają.
Mam natomiast jeszcze kilka pytań.
- Skąd przybywają i czy dużo czasu zamierzają tu spędzić?
- Czy mieli wcześniej jakieś kontakty z gnolami, jeśli mieli to orientacyjna liczebność grupy?
Zastanawiam się tylko - czysto teoretycznie oczywiście. Czy tylko handlujecie? Czy też łapiecie samodzielnie? Bo może moglibyśmy dojść do porozumienia jeśli chodzi o gnole
Kręcą się po okolicy, zaglądają czasem do Motte choć są z jakiegoś portowego miasta daleko na PD.
Skoro nie ma interesu to nie bedą tu sterczeć, choć jakbyście mieli jakieś gnolle to mogą w okolicy zostać kilka dni.
Jako ludzi interesu mają kontakty z każdym z kim można pohandlować - gnolle widzieli 2 miesiace temu, sporo na WSCH stąd i było ich może ze dwie setki. Trudno to ocenić, bo rozłazili się po okolicy grupami.
Na pytanie o łapanie nieco kluczy. Raczej ryzyka unikają, więc niby sami nie.
Referee
Dobra, podarujmy im te 2 balerony i spierdalajmy.
Dobra, podarujmy im te 2 balerony i spierdalajmy.
dobrze to ująłeś
Jeszcze ostatnie pytanie jakieś ciekawostki w tej części świata. Dziwne zjawiska/miejsca itp Jakieś duże oddziały?
NIe mają specjalniej wiedzy w tym zakresie, albo nie są chętni się dzielić wiedzą.
O dziwo po przekazaniu im jeńców, którzy triumfalnie się do was uśmiechają, szef wcale nie każe ich rozwiązać.
- Co do moich ludzi to nie okazali się dostatecznie kompetentni. Jak to było Rott...
- co jest w pętach...
...to na sprzedaż - dopowiada zapytany z wilczym uśmiechem.
Jeńcy baranieją.
Referee
No to załatwił nas bez mydła. Jeśli teraz weźmiemy od nich jakąś kasę, to tak jakbyśmy mu sprzedali ludzi - więc to nie wchodzi w grę
Ja tam wcześniej celowo napisałem PODARUJMY ;]
Może być oczywiście bez kasy
Jak rozumiem ruszacie dalej w kierunku wioski i 17.23?
Referee
Parę tygodni zleciało, ale tak, ruszamy Tak Sierżancie?